Coca de patata

amb sobrassada o albercocs.

 

Aquesta coca és una de ses coques “estrella” d’Algaida. Feia temps que no la fèiem, perquè, un bon dia, madò Magdalena ens en va donar un altra recepta, més moderna, i molt més fàcil i ràpida: La que està com a coca d’albercocs. És ver que és més ràpida i molt fàcil, però, un dia a Palma, ara, quan hi era, març del 2007, la meva germana va parlar d’aquesta coca; no sé ben bé perquè li va venir al cap de fer-la, i no li sortia bé. Parlant, parlant, varem descobrir que fallava es tovat: No l’havia deixada tot lo vespre reposant. Un cop desfet l’error la va tornar a fer i...boníssima.

En definitiva, em varen venir ganes de fer-la jo, vaig agafar la recepta i m’hi vaig estrenar el dia de Sta. Montse, que deia en Guillem, per dur-la de regal a la Montse d'en Josep Mª: Tot un èxit.

De totes maneres, a mi, encara no m'ha sortit tan bé com a ella: ¡¡¡A veure si deu fer com la meva tia Mercedes que no acabava de donar bé les receptes a les nores, perquè no els hi sortissin!!!

De fet, la primera vegada que la me va donar, no m'havia dit que s'hi posaven ous!!!. Bé, també per dir la veritat, per ventura vaig ser jo que no ho vaig apuntar bé... No sé, no sé...

 

També es pot fer, i és boníssima, amb pebres vermells torrats. Explicada a diversos.

 

 

                                    

Ingredients

  • ½ Kg. De farina
  • 100 gr. De saïm
  • 200 gr. De patata
  • 200 gr. De sucre
  • 3 ous
  • 30 gr. De llevadura premsada, o de forner

 

Com fer-ho

  • Bullir les patates i aixafar-les amb l’aixafador d’en Toni: Mai passar-les pel pímer: Fan llim
  • Mesclar-ho tot quan la patata encara és un poc calenta.
  • No és com la pasta de coca amb verdura, que s’ha de desferrar de ses mans: aquesta queda un poc enganxosa.
  • Deixar-la tovar tota la nit.
  • Per damunt hi posarem tallades de sobrassada o bé albercocs o melicotons.
  • Enfornar-la, a foc mig, una  ½ hora llarga, gairebé 50 m.
  • Ensucrar-la quan hagi refredat una mica.
  • Desemmotllar-la quan encara és teba.