Don Gori

 

 

Aquest postre va tenir el seu moment de glòria cap els anys 50-60, al manco a ca nostra i la meva família algaidina. Fins i tot la tia Catalina, la germana del meu pare, el feia; I a ca l'apotecari, i a cal metge... Jo crec que és una espècie de tiramisú, a la mallorquina. És un postre d'aprofitament de coques dolces o d'ensaïmades que haguèssin quedat del dia abans un poc resseques i a ca nostra, com a mi mateixa, això de l'aprofitament de restes, agradava i agrada molt; És, com dien els meus fills i les Comes, un mamestalvi

Tampoc parlem tant d'estalvi, perquè, es clar que, abans de fer-lo havies d'haver menjat coques i ensaïmades el dia abans, i que te'n sobràssin!!!

 

Ingedients

  • Coques dolces o ensaïmades del dia abans.

  • Un tassonet de vi dols, mistela o moscatell.

  • Un tassó d'aigua per rebaixar el vi.

  • Una mica de sucre per mesclar-hi, si ho volem més dolç.

  • Unes cullerades de sucre, al gust de cadascú, per mesclar amb els vermells d'ou.

  • 3 ous. (orientatiu; si hi ha molta pasta de coca, o ensaïmada, més.

Com fer-ho

  • Agafar els trossos de coca o ensaïmada, tallar-los i compondre'ls dins una palangana bastant plana.

  • Emborratxar-los amb el vi -el que sigui- rebaixat amb l'aigua i endolcit amb el sucre.

  • Separar els blanc dels vermells.

  • Remenar els vermells amb el sucre, fins que formi una pasta fina, faci bombolles i quedi de color molt clar, quasi blanc.

  • Pujar els blancs fins que en girar el ribell o bol, no caiguin.

  • Escampar els vermells damunt els trossos de coca o ensaïmada.

  • Estendre a damunt els blancs que ja tenim ben pujats.

  • Deixar-ho reposar una horeta i servir-ho. Si ho deixam dins la gelera, pot estar més temps a servir-se.