Figues agredolces

(de na Dolors)

Per servir com acompanyament de carn o per aperitiu

 

 

 

 

 

 

  

              Figues bordissot negra                                                         Figues flor                                                      Figues coll de dama blanca

 

 

Ingredients

(Per fer-ne 2 pots de ½ kg):

 

  • 1 kg de figues negres o verdes, però senceres i no massa madures

  • ½ litre de vinagre de sidra

  • ½ kg de sucre

  • 4 claus

  • 3 cm de tronc de canyella

  • la pell de mitja llimona

  • pebres cirereta (1,2 ...)

 

 

 

 

 

Com fer-ho

 

  • Raspallar i rentar la llimona.

  • En una cassola gran d’acer, dissoldre el sucre amb el vinagre; afegir els claus, la canyella  i la pell de llimona i coure 5 minuts.

  • Rentar les figues i escórrer-les

  • Posar-les senceres a la cassola i que coguin suaument 15 minuts amb el pebre de cirereta

  • Treure la pell de llimona

  • Col·locar les figues dins pots esterilitzats

  • Coure l’almívar un quart d’hora més; tirar-lo calent per sobre les figues.

  • Al cap de 3 dies, buidar l’almívar; fer-lo bullir tres minuts i tornar-lo a vessar sobre les figues.

  • Si ens agrada el gust de gingebre, n'hi podem afegir en aquesta segona cocció.

  • Tapar i reservar. Millor començar a consumir al cap d’un mes .