Gatķ d'ametlˇla

 

 

Ingredients

 

 

  • Ametlla ratllada:300 gr.

  • Sucre: 250 gr.

  • Ous: 5

  • Clovella de llimona ratllada.

  • Canyella en pols: una pessigada

  • Saīm per untar es motlˇlo.

 

 

 

 

 

 

Com fer-ho

  • Quan tenim tots els ingredients, separam es blancs d'ou des vermells.
  • Mesclam es vermells amb so sucre fins que blanquegi.
  • Pujam es blancs d'ou ben fort, que en girar es ribell no caiguin.
  • Hi afegim sa clovella de llimona i sa canyella.
  • Ho mesclam tot, ben mesclat amb una espātula, no amb una batedora mecānica.
  • Ho tiram dins un motlˇlo untat de saīm o folrat de paper de forn.
  • Ho enfornam a foc alt uns 35 m. vigilant que estigui ben esponjat aban de treure'l.
  • Una vegada teb, ho desenmotllam, ho ruixam amb socre en pols i ho servim quan sigui ben fred.

 

 

És molt bo menjar-lo amb gelat d'ametlˇla