Gelat de maduixa

 

                                   
                                      
  

      

D'on ve...

 

 

 Encara que mumare li deia aquell gelat de na Dolores, no ho és de na Dolores...

 

Aquest  gelat és tret d’un llibre italià que me va dur la Montse S. d’un viatge que va fer, fa molts d’anys, a Itàlia; l’hem fet moltes vegades i és boníssim. A més és molt senzill de fer:

Ingredients:

  • 350 gr. De maduixots, ben madurs.

  • 2 blancs d’ou

  • 1 tetrabrick de nata per muntar, de 200 gr.

  • 8-9 cullerades soperes de sucre. Si ho volem pesar, són uns 150 g .

 

 

 

 

Com fer-ho:

  • Netejam les maduixes i les passam pel pímer. Hi mesclam el sucre i ho tornam a batre tot, que quedi ben mesclat.

  • Pujam els blancs a punt de neu.

  • Muntam la nata, també amb el pímer, seguint les instruccions del paquet: Alerta!!! El tetrabrick s’ha de tenir uns 10 m. al congelador abans de posar la nata al pot per muntar-la; si no puja tot d’una, no us  preocupeu, insistiu, pujant i baixant una mica la vareta, i, hi ha un moment, que de cop, queda espessa.

  • Ho mesclam tot dins un bol, i ho posam al congelador. Convé remenar-ho una vegada a dues, abans que quedi congelat, perquè no cristal·litzi.

  • Fet això, ja ho podem deixar fins quan sigui, que ho vulguem menjar.

  • Una precaució: Convé treure-ho un temps abans de servir-ho, perquè no quedi com una pedra: ha de ser cremós.

 

 

Un altra recepta del mateix llibre:

És molt millor la primera!!!

 

 

Ingredients:

  • 200 g de maduixots

  • 200 g de sucre

  • 200 g (2 dl.) d’aigua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com fer-ho:

  • Triturar amb batedora els maduixots.

  • Fer un xarop en fred, amb l’aigua i el sucre: Això vol dir, simplement, mesclar-ho fins que el sucre estigui totalment dissolt.

  • Mesclar-ho tot.

  • Posar-ho al congelador, mirant que no cristal·litzi; És a dir, remenant de tant en tant.