Limoncel·lo di Capri

 

         

              

                                         Limones. Zurbarán, 1633

                    L'alcohol millor comprar-lo a Andorra; aquí, a una farmàcia surt caríssim!!!

                          

Ingredients

  • 5-6 llimones grosses.

  • 1 litre d'alcohol de 95º.

  • 500 g. de sucre.

  • 1 litre d'aigua

Com fer-ho

  • Pelar les llimones, només agafant la part groga de la pell: La part blanca ho amargaria.

  • Posar la pell -també es pot ratllar de manera gruixada- en maceració dins l'alcohol, i deixar-ho de 8 a 10 dies dins d'un pot tancat.

  • Preparar un xarop amb el sucre i l'aigua que s'haurà encalentit fins a bullir.

  • Deixar refredar ben fred el xarop. Si ho mescles abans de que sigui fred, el licor pot ser tèrbol.

  • Filtrar l'alcohol amb un colador fi.

  • Mesclar-hi el xarop i deixar-ho reposar un parell de dies.

  • Tornar-ho a filtrar i... Ja està.

Es beu ben fred

 

Ingredients

  • 5-6 llimones grosses.

  • 1/2  litre de cassalla seca, comprada a la bodega de Castellterçol

  • 200 g. de sucre.

  • 1/4 de  litre d'aigua

Com l'he fet

(maig de 2008)

  • Pelar les llimones, només agafant la part groga de la pell: La part blanca ho amargaria.

  • Bé, no importa repetir-ho tot:

He canviat les quantitats i les proporcions, ja que la cassalla no té 95º, sinó 46. Si hi pos tanta aigua i sucre com a la primera recepta, crec que seria aigualós, i, per ventura, massa dolç.

El vaig començar el dia 4 de maig i l'he acabat dia 27. Tot aquest temps ha estat en maceració.

S'hi nota una mica el regust de l'aiguardent, però és bo i no té tant de grau!!!

Es beu ben fred