Pastís de cafè amb galetes Maria

Tronc de MOKA

 

 

Aquest pastís és un pastís que se va posar de moda fa molts d'anys, quan encara vivíem al Carrer dels Cavallers. Per Sant Jaume érem una gentada, a ca nostra, a Algaida: els meus cosins, amigues meves, amigues de sa meva germana...tios...Entre les que veníen hi havia na Pilar F. que, en veure sa meva WEB me va dir: Vaig cercar aquell pastís de cafè que menjàvem a Algaida, i no el vaig trobar;

amb lo molt que m'agradava!!! 

I també na Cati, sa meva cunyada, me va dir un dia: I aquell pastís de cafè? Me'n record que ton pare ajudava a fer-lo, amb aquella paciència, remenant es sucre amb sa mantega... Com si el vés, a sa cuina de Palma....

 

Així que vaig pensar que, en honor seu, l'hi havia de posar : -inicialment no hi era;

Aquí el teniu, Pilar i Cati!

 

 

 

 

 

Ingredients 

 

 

  • 1 tassa de les de cafè, molt concentrat

  • 1/4 de litre de llet

  • 250 g de sucre en pols

  • 150 g de mantega

  • 250 g de galetes Maria clàssiques. No convé que siguin hojaldradas ni amb mescles enriquidores.

  • 1 copeta de conyac

 

 

Com fer-ho

  • Fer una cafetera -de les de tres, va bé- de cafè i treure el primer que surt, per omplir la tassa. La resta queda aigolós.

  • Mesclar el cafè amb la mantega i elsucre en pols, fins que faci una pasta ben fina.

  • Mesclar el conyac amb la llet.

  • Tenir una palangana llarga a punt i anar remullant les galletes, una a una,  dins la llet i, ja remullades, però sense deixar-les ablanir massa, perquè no es desfacin i s'aguantin dretes, untar-les amb la pasta de sucre i mantega i posar-les dretes dins la palangana fent un tronc llarg. 

  • Quan hem untat i ajuntat totes les  galetes, cubrir el tronc amb la resata de pasta.

  • Podem adornar-lo amb pols de cacao o bé ametlles a avellanes triturades.