Peus de porc a la meva

de'n Tomeu Terrades Sabater

 

 

 

 

 

Ingredients

 

 

 

  • els peus,1/2 ň 1 per cap.

  • ceba, tomŕtiga pastanaga, llorer, dos claus, alls, juevert, vi blanc i farigola.

  • oli, sal, pebre bo.

  • ametles i avellanes

 

 

 

Com fer-ho

Es bullen els peus, dues hores –partits i fermats-, amb la ceba, pastanaga, llorer, dos claus, alls, juevert, vi blanc i farigola.

Un cop freds, es deixen dues hores en adob amb vi blanc, alls esclafats, farigola i pebre.

Es fa un sofregit de ceba i tomŕtiga, s’hi posa el suc de l’adob, una mica del brou de bullir els peus  i es deixa fer  xup-xup mitja hora, si fa no fa.

Al final,  s'hi afegeix una picada d’alls, juevert, ametles i avellanes, emulsionat amb un raig d’oli.

Es posa damunt la cotna i una estona al forn, que faci un crostaparat.

Ha de quedar amb suquet, perň no aigualit.

Variant.

 

A mig xup-xup, s’hi afegeixen llenegues –o bolets “fins”-, talls i suc de tňfona.

La picada es posa al suc, per espessir-lo.