SALPICÓN

 

Lo más importante del salpicón es el picadillo

Aquesta frase la va dir en José Luís, cunyat, en donar la recepta.

 

 

Ingredients

(per unes 10 persones)

 

Pel "picadill"

  • 2 cebes grosses.

  • un bon ramell de juevert.

  • 2 o 3 pebres torrats: dels rodons i curts, tipus "morrones"

  • 2 0 3 ous durs.

  • Oli i vinagre (doble quantitat d'oli que de vinagre)

  • Sal i pebre -bord i blanc.

El peix

  • Gambes, si són grosses 1/2 per hom.

  • 1 Kg de rap

  • 1 llagosta d'un 1/2 Kg

  • 1 Kg de sèpia a la que traurem les potes

  • I tot altra marisc que vulguem... bou, escamarlà, llamàntol, cranca...

  • Mai posar-hi tonyina de llauna

 

 

Com fer-ho

  • Coure en aigua i sal per separat, cada un dels peixos.

  • Triar-lo -anant molt alerta que no se'ns escapi cap trosset de closca.

  • Fer els peix a trossos grossets.

  • Tallar a trossos tots els ingredients vegetals.

  • Mesclar-ho tot.

  • Mesclar l'oli i el vinagre i cobrir la mescla que ja hem fet, dins un bol.

  • Procurar que no quedi sec: ha de ser ben sucós.

  • Deixar-ho un parell d'hores dins la gelera;

  • Remenar bé, sense rompre el peix, abans de servir-ho.