SALPICÓN
Lo más importante del salpicón es el picadillo
Aquesta frase la va dir en José Luís, cunyat, en donar la recepta.
Ingredients
(per unes 10 persones)
Pel "picadill"
2 cebes grosses.
un bon ramell de juevert.
2 o 3 pebres torrats: dels rodons i curts, tipus "morrones"
2 0 3 ous durs.
Oli i vinagre (doble quantitat d'oli que de vinagre)
Sal i pebre -bord i blanc.
El peix
Gambes, si són grosses 1/2 per hom.
1 Kg de rap
1 llagosta d'un 1/2 Kg
1 Kg de sèpia a la que traurem les potes
I tot altra marisc que vulguem... bou, escamarlà, llamàntol, cranca...
Mai posar-hi tonyina de llauna
Com fer-ho
Coure en aigua i sal per separat, cada un dels peixos.
Triar-lo -anant molt alerta que no se'ns escapi cap trosset de closca.
Fer els peix a trossos grossets.
Tallar a trossos tots els ingredients vegetals.
Mesclar-ho tot.
Mesclar l'oli i el vinagre i cobrir la mescla que ja hem fet, dins un bol.
Procurar que no quedi sec: ha de ser ben sucós.
Deixar-ho un parell d'hores dins la gelera;
Remenar bé, sense rompre el peix, abans de servir-ho.