Salsa holandesa

1ª recepta

 

(A baix, la 2ª)

 

De l’Ignasi Doménech

 

 

 

 

Ingredients

 

 

  • 250 g. de mantega

  • 3 vermells d’ou

  • 2 ò 3 culleradetes de brou usual, o aigua

  • llet, una mica

  • suc de llimona

  • sal i pebre bo

 

 

 

Com fer-ho

  • Fondre la mantega i aclarir-la traient-li l’escuma blanca que forma.

  • En una cassola – que no sigui d’alumini, perquè enfosqueix la salsa- s’hi tiren  els vermells amb el brou, i la llet, fred tot.

  • Començar a mesclar-ho tot amb unes varilles batedores, o una forqueta i, quan comença a prendre cos la mescla, posar-ho a encalentir a bany Maria, sense que els ous quallin.

  • Hi anem afegint la mantega a poc a poc, fins que la salsa pren cos i volum.

  • Quan està feta, la salpebrem, hi afegim les gotes de llimona, i la guardem calenta, per servir.

 

 

 

2ª. recepta

(Segons diu ell, secilla y económica)

Guarniciones y salsas,

 de Ignacio Domènech. Ed Bruguera, Barcelona, 1980

 

 

 

 

Ingredients

  • 4 cullerades de llet

  • 1 cullerada de farina o bé de farina de blat de les Índies  (maizena)

  • 2 vermells d’ou

  • 40 g. de mantega

  • brou, 2 cullerades

  • Suc de ½ llimona

  • Pebre bo i sal

 

 

Com fer-ho

  • Posar-ho tot junt dins una cassoleta.

  • Posar-ho al foc fluix, o, més segur i directe, a bany Maria.

  • Batre-ho tot amb el batedor, que es vagi fonent i mesclant tot.

  • Quan queda lligada i lluent, hi afegim el suc de la llimona, i ja està. 

  • Encara no he sabut perquè és econòmica.