Flamets d'ou, o... Tocinills; També anomenats Cerditos, pe'n Toni

 

 

 

El 1r. dia que va venir n'Alba a dinar a Castellterçol, el dia 6 de desembre de 2008, en vaig fer. Ja els havia provat de fer a Barcelona, també el 1r. dia que va venir a Craywinckel. És clar que, ni un dia ni un altre, ella no en va menjar. Per tant, quan sigui més gran, n'hi hauré de fer: T'ho promet, Alba!!!

 

Ingredients

  •  125 cc d'aigua  

  •  250 g de sucre

  •  250 g de rovell d'ou (15 ous)

  •  250 g de nata  

  •  caramel líquid
     
      

     

 

 

Com fer-ho

  • Per començar, poseu l'aigua i el sucre en un cassó i deixeu-ho coure a foc suau. 

  • Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, poseu-ho en un cassó juntament amb els rovells d'ou, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.

  • A continuació, poseu el caramel líquid al fons dels motlles, ompliu-los amb la barreja d'ous, aigua i sucre i deixeu-ho coure al forn al bany maria durant 20 minuts a 180 graus.

  • Tot seguit, deixeu-los reposar un parell d'hores a temperatura ambient i després refredeu-los a la nevera una estona.

  • I ja per acabar, desemmotlleu els flamets, poseu-los en un plat i guarniu-los amb una mica de nata i caramel líquid pel voltant.
     

 

Aquí hi ha els motlles que necessitarem