Aquesta
crema es va començar a posar de moda devers la meitat dels anys 60...
Fins i tot el menjar va canviar, aquells anys!!! Abans, ni a Mallorca ni a Catalunya, no se'n menjava; A França, que per noltros era el model de llibertats, democràcia i ben menjar, sí que en menjaven... Per tant, quan es va començar a conèixer, en varem començar a fer; Crec que la primera recepta que ens va arribar, va ser de na Dolors, o també podria ser de n'Aurèlia Campmany, que en aquells temps vivia amb en Jaume Vidal i érem molt amics; a més, a n'Aurèlia, això de fer sopes, i modernes, li agradava molt. A Mallorca es va començar a introduir com a 1r. plat per els sopars de casament: Noltros no és que anàssim a molts, perquè era l'època que la gent es casava per força -no hi havia matrimoni civil- i, vulguis o no, t'havies de casar per l'Església: una manera de demostrar la disconformitat era no fer festa... per tant, varem anar a pocs sopars de casament: Els nostres amics, i noltros mateixos, no varem fer festa... Però, mumpare i mumare sí que hi anaven, a casaments; als de fills d'amics seus no tan progres com noltros... I els varen començar a donar vichyssoise!!! Va ser gros!!! La varen trobar terrible!!! No en varen menjar ni una cullerada; L'anomenaven aquell brou o aquell suc blanc!!! No varen fer el més mínim esforç per aprendre ni el nom; els feia oi... deien. Evidentment, a l'element progre i jove, això encara ens animava a fer-ne més i trobar-la més bona... I és que ho és. Aquí la teniu:
|
Ingredients (6 persones)
|
Com fer-ho
Ho servim fred de nevera, encara que també es pot menjar calent. També està molt bé servir-ho amb crostons, que cada ú es serveix al moment de menjar. Si ho decorem amb cibulet, ben picat, o una mica de juevert, és perfecte!!!
|