Segons he sentit a dir, -era un clàssic fa anys- l'autèntic all-i-oli era només això, all i oli: s'esclafaven ben esclafats els alls i, quan feien com una pasta, s'hi tirava oli que s'anàs prenent, fins a tenir-ne prou. Si he de dir la veritat, mai ho he vist fer ni n'he menjat, d'aquesta casta. També es feia all-i-oli a partir de patata: s'esclafava una patata petita bullida i, en ser ben fina, començaven a tirar-hi oli, també que se prengués. D'aquest darrer sí que n'he vist fer: a ca sa dida a vegades el feien així, i estalviaven 1 ou de les seves gallines, i el podien vendre: Eren temps de penúries econòmiques!!! |
Aquesta salsa es pot fer amb batedora elèctrica, però, la veritat, a mi mai em surt bé. Si és amb batedora, s'ha de fer amb els mateixos ingredients, però amb tot l'ou, blanc i vermell i tirant molt d'oli al començament. Sempre en surt molta i si és per poca gent, es tuda. Més val estalviar una mica!!! |
Ingredients
|
Com fer-ho
|