Beixamel

 

 

 

Ingredients

  •  1 culleradeta de mantega.

  •  1 cullerada d'oli.

  •  2-3 cullerades de farina.

  •  1 tassó dels d'aigua ple de llet.

  •   sal, pebre blanc.

  •   nou moscada (amb una punta n'hi ha prou perquè es noti: té el gust fort)

 

Com fer-ho

  • Posau la mantega i l'oli dins una paella, i,  quan comenci a ser calent, aboqueu-hi la farina.

  • Remenau-ho bé, que no faci grums, sinó una pasta fina: Compte que la farina no es torri!!! seria una altra salsa!

  • Anau afegint la llet, a poc a poc, sense deixar de remenar; que la llet es vagi incorporant a la salsa sense grums.

  • Ha de quedar espessa però líquida; quan refredi ja agafarà més consistència.

  • Si la volem més clara, es tractarà de posar-hi  manco farina.

  • Si la volem com a base de croquetes, hi posarem més farina.