(menjau-los sempre amb sucre o mel) Hi ha un parell de receptes, però, segons va dir una cuinera per IB3, lo bàsic és que hi hagi doble quantitat de patata i moniato que de farina. Crec que és un bon consell
|
Ingredients
|
Com fer-ho
|
Bunyols de “Les Verges” Se pot dir que tots són iguals: Són bunyols mallorquins, Molt millors que els catalans!!! Per les Verges se'n començaven a fer, però a partir d'aquest dia, que ja feia fretet, era un plat de festa molt popular: se'n feien per les matances, i per qualsevol dia que s'ho meresqués.
|
|
“Avui
són les verges, (popular mallorquina) |
El dia de les verges, 21 d’ octubre, se celebrava amb bunyols, quan jo era petita: Na Francisca Barca ens en feia, indefectiblement; i molt bons, per cert. La tradició va anar minvant, però ara, amb el renéixer de les tradicions, a Mallorca se'n tornen a fer. I se celebren les, ses Verges, (com diuen ara). No sé si ho heu notat, però s'està substituint l'article literari per l'article salat en totes les ocasions que abans s'empleava el i la, fenomen estudiat abastament; així sent a dir sa Seu (per la Seu) , Es bisbe (per, el bisbe) sa mar (per la mar), tot es dia (per tot lo dia) sa puríssima (per la puríssima) L'origen de la tradició 11.000 vírgenes acompañaron a Úrsula, la piadosa hija del rey de Cornualles, en peregrinación a Roma. En su camino de vuelta, frente a la ciudad de Colonia, se encontraron con una horda de Hunos que asediaba la ciudad en vano desde hacía tiempo. Frustrada y anhelante de acción, la belicosa tribu agredió a las jóvenes matándolas a todas. Después de estos hechos los Hunos se retiraron y los habitantes de Colonia, una vez liberados, enterraron los cuerpos de las mujeres... Se suposa que desprès que deixassin de ser Verges
Pero...¿hubo alguna vez 11.000 vírgenes? parodiant aquesta llegenda. Com que se suposava que les al·lotes fadrines eren verges, els enamorats els anaven a fer serenates i elles els convidaven als bunyols que havien fet.
|
Altres receptes...
Ingredients: Fixau-vos que varien poc: ous o no; saïm o no: el secret està en el tovat i el coure; i el sucre i la mel En tots els casos, necessitam una pella amb oli, per fregir-los. |
1ª *3 ous sencers. |
2ª * 250 g de farina, |
3ª
|
Realització:
|