Coca de raïssons

 

 

 

 

Ingredients  

 

 

 

 

 

 

Per la pasta

(Per una coca de la mida d'un plat pla)

(És la mateixa que la dels cocarrois)

  • 1 tassó petit de saïm

  • 1 tassó petit d'oli

  • 2 tassons petits d'aigua

  • Sa farina que prengui

 

 

Pel farciment

  • Raíssons (llardons), 200 g.

  • Sucre, uns 100g o una mica més si ens agrada ben dolça.

 

 

 

Com fer-ho

 

  • Farem sa pasta mesclant tots els ingredients, fins que agafi una consistència elàstica, que permeti moldejar-la bé. Con està explicat als cocarrois)

  • Moldrem, amb una batedora o una maquineta de capolar, raïssons i sucre, tot junt.

  • Estenem sa pasta amb s'aprimador damunt un motlo, bastant primeta, i li donam forma rodona.

  • Damunt aquesta pasta hi posam la pasta que ha sortit de moldre raïssons i sucre.

  • Tornam aprimar un altre cèrcol de pasta, ara sí que és important que sigui molt prima, i la col·locam al damunt dels raíssons estesos.

  • Tornam a posar raïssons i sucre i un altra vegada pasta.

  • Com a mínim hi posarem dues capes de raïsson i tres de pasta. També n'hi pot haver una més de cada.

  • Sa darrera capa l'ajuntarem amb sa d'avall, fent-hi unes pessigades -com de cocarrois- perquè no se separin.

  • L'enfornam a uns 180º una 1/2 horeta, que quedi amb un coloret daurat.

  • Quan es freda l'ensucram amb sucre pols