Coca de quarto

 

 

 

 

 

(1ª recepta)

Ingredients

 

  • 6 ous
  • 200 g de sucre
  • 100 g de suc de taronja natural colat
  • 100 g de farina fluixa (i un poc més per empolvorar el motlle)
  • mantega o saïm per untar el motlle
  • sucre en pols per enfarinar la coca un cop cuita

             ****************

(2ª recepta)

 

  • 4 ous.

  • 120 g. de sucre.

  • 120 g. de farina fluixa.

La manera de fer-ho és igual que la 1ª recepta, sense el suc de taronja.

Com fer-ho

  • Untau el fons i les parets d’un motlle alt de 22 cm de diàmetre amb mantega o saïm. Empolvorau-lo de farina. Per més tranquil·litat, el podeu forrar de paper de forn; Així segur que surt bé.

  • Separau els blancs dels vermells.

  • Pujau els blancs i quan comencin a ser consistents, afegiu-hi la meitat del sucre i continuau batent la mescla fins aconseguir una merenga molt ferma. Els blancs són ben pujats si, fent la volta al ribell on els pujam, no cauen.

  • Bateu els vermells amb la resta de sucre fins que blanquegin. Afegiu-hi el suc de taronja i remenau el conjunt.

  •  Incorporau-hi ara la farina a través d’un colador fi i seguiu remenant.

  • Finalment, afegiu-hi els blancs pujats remenant-los amb una espàtula o una cullera de fusta, amb moviments suaus i circulars, mai amb la batedora: això els faria baixar

  • Abocau-ho dins el motlle i enfornau-la, amb el forn ja calent, a uns 175 graus.

  • Ha de ser dins al forn uns 45/50 minuts, però, a mitat de cocció, convé baixar una mica el forn perquè acabi de coure's i no baixi.

  • Passat aquest temps, punxau-la. El punxó o l'agulla ha de sortir ben sec, si no, és que encara no és cuita del tot.

  • Deixau-la refredar una mica i, encara teba, desenmotllau-la.

  • Enfarinau-la amb sucre en pols.