(1ª recepta)
Ingredients
- 6 ous
- 200 g de sucre
- 100 g de suc de taronja natural
colat
- 100 g de farina fluixa (i un poc
més per empolvorar el motlle)
- mantega o saïm per untar el motlle
- sucre en pols per enfarinar la
coca un cop cuita
****************
(2ª recepta)
-
4 ous.
-
120 g. de sucre.
-
120 g. de farina
fluixa.
La manera de fer-ho és
igual que la 1ª recepta, sense el suc de taronja. |
Com fer-ho
-
Untau
el fons i les parets d’un motlle alt de 22 cm de
diàmetre amb mantega o saïm. Empolvorau-lo de farina.
Per més tranquil·litat, el podeu forrar de paper de
forn; Així segur que surt bé.
-
Separau els blancs dels vermells.
-
Pujau
els blancs i quan comencin a ser consistents, afegiu-hi
la meitat del sucre i continuau batent la mescla fins
aconseguir una merenga molt ferma. Els blancs són ben
pujats si, fent la volta al ribell on els pujam, no
cauen.
-
Bateu
els vermells amb la resta de sucre fins que blanquegin.
Afegiu-hi el suc de taronja i remenau
el conjunt.
-
Incorporau-hi
ara la farina a través d’un colador fi i seguiu
remenant.
-
Finalment, afegiu-hi els blancs pujats remenant-los amb
una espàtula o una cullera de fusta, amb moviments suaus
i circulars, mai amb la batedora: això els faria baixar
-
Abocau-ho dins el motlle i enfornau-la, amb el forn ja
calent, a uns 175 graus.
-
Ha de
ser dins al forn uns 45/50 minuts, però, a mitat de
cocció, convé baixar una mica el forn perquè acabi de
coure's i no baixi.
-
Passat
aquest temps, punxau-la. El punxó o l'agulla ha de
sortir ben sec, si no, és que encara no és cuita del
tot.
-
Deixau-la refredar una mica i, encara teba,
desenmotllau-la.
-
Enfarinau-la amb sucre en pols.
|