CODONYAT

En homenatge i en record d'en  Joan Solà, que, a part de saber lingüística, el feia molt bo, i ens en regalava.

 

 

Ingredients

 

 

 

 

 

 

  • 1 kg de  pasta de codony, pelada i sense llavors, i ben escorreguda.

  • 600 g. de sucre.

  • La pell d'una llimona.

 

Guardar l'aigua de bullir-los i les pells i llavors; les empleam per fer GELEA, també explicada.

 

Com fer-ho

  • Trossejar els codonys, posar-los tot d'una dins aigua fresca, perquè no s'ennegreixin.

  • Cobrir-los d'aigua i fer-los bullir, amb la pell de llimona, fins el punt que sigui fàcil pelar-los i treure les llavors.

  • Colar-los, guardant, però, l'aigua.

  • Separar pells i llavors (que també guardarem) i amb la carn, ben neta, i sense la llimona, fer una pasta homogènia (Pot ser amb batedora).

  • Mesclar-hi el sucre i, tot junt, fer-ho bullir com a mínim 1/2 hora, remenant perquè no s'aferri.

  • Per saber si està a punt, mirar de posar una cullerada damunt una superfície llisa i veure si té prou consistència.

  • Ha de ser ben cuit, perquè si no, es floreix.

  • Quan trobam que està bé de cuit, ho posam dins un motllo o una terrina i ho deixam refredar.

  • Al damunt hi podem posar un paper untat d'esperit perquè ajudi a la conservació.