Ingredients
Guardar
l'aigua de bullir-los i les pells i llavors; les empleam per fer GELEA, també
explicada.
|
Com
fer-ho
-
Trossejar els codonys, posar-los tot d'una dins aigua fresca,
perquè no s'ennegreixin.
-
Cobrir-los d'aigua i fer-los bullir, amb la pell de llimona,
fins el punt que sigui fàcil pelar-los i treure les llavors.
-
Colar-los, guardant, però, l'aigua.
-
Separar pells i llavors (que també guardarem) i amb la carn,
ben neta, i sense la llimona, fer una pasta homogènia (Pot ser
amb batedora).
-
Mesclar-hi el sucre i, tot junt, fer-ho bullir com a mínim 1/2
hora, remenant perquè no s'aferri.
-
Per
saber si està a punt, mirar de posar una cullerada damunt una
superfície llisa i veure si té prou consistència.
-
Ha de
ser ben cuit, perquè si no, es floreix.
-
Quan
trobam que està bé de cuit, ho posam dins un motllo o una
terrina i ho deixam refredar.
-
Al
damunt hi podem posar un paper untat d'esperit perquè ajudi a la
conservació.
|