Confitura de prunes claudies

 

 

 

Ingredients:

 

 

 

 

 

 

 

  • 1.250 g de prunes senceres que, una vegada pelades i sense pinyol, van resultar ser 450g.

  • 100 g de pomes pelades (els vaig afegir perquè els tenia. Són optatives)

  • En total van ser 550g. de fruita pelada i neta.

  • 450 g. de sucre.

  • 1/2 llimona amb part del suc ja espremut: simplement per donar coloret i evitar massa oxidació.

Com fer-ho:

  • Escaldar les prunes perquè la pell se'n vagi fàcilment.

  • Escórrer-les, tirant tota l'aigua.

  • Pelar-les i treure el pinyol.

  • Pelar les pomes i afegir-les a les prunes.

  • Posar-hi el sucre i deixar-ho reposar una bona estona, o, fins i tot, tota la nit.

  • Posar-ho a coure a foc fluix una 1/2 horeta, cuidant que no s'aferri al cul de l'olla. Si es comencés a aferrar i quedas una taca negra al cul, val més no intentar desferrar-la, sinó deixar-la, si és petita i no fa olor de cremat, o, si no ho veim clar, canviar d'olla.

  • Quan ha cuit aquest temps ho apagam i ho deixam refredar una bona estona.

  • Quan és fred -no importa que sigui el mateix dia; fer confitura té l'avantatge que ho pots fer en etapes- hi passam el braç de la batedora per fer una pasta homogènia. Si no volem fer-ho, també pot ser: queda més gruixada i es noten els trossos de fruita -en aquest cas faríem melmelada- però és igual de bona.

  • Un cop fet això -o no- fer-la bullir una 1/2 hora més, ara sí, remenant i vigilant molt que no s'aferri.

  • La mitja hora darrera pot ser una mica més o menys, segons ens agradi més o manco espessa.

  • Hem de tenir en compte que quan es refreda s'espesseix, per tant, si no n'estam segurs, posam damunt un platet una cullerada ben escampada, que refreda aviat, i veurem si ja mos està bé o no.