Ingredients:
-
1.250 g de prunes senceres que, una vegada
pelades i sense pinyol, van resultar ser 450g.
-
100 g de
pomes pelades (les vaig afegir perquè les tenia. Són optatives)
-
En total van ser 550g de fruita pelada i
neta.
-
450 g de sucre.
-
1/2 llimona amb part del suc ja espremut:
simplement per donar coloret i evitar massa oxidació.
|
Com fer-ho:
-
Escaldar les prunes perquè la pell se'n vagi
fàcilment.
-
Escórrer-les, tirant tota l'aigua.
-
Pelar-les i treure el pinyol.
-
Pelar les pomes i afegir-les a les prunes.
-
Posar-hi el sucre i deixar-ho reposar una
bona estona, o, fins i tot, tota la nit.
-
Posar-ho a coure a foc fluix una 1/2 horeta,
cuidant que no s'aferri al cul de l'olla. Si es comencés a aferrar i quedàs
una taca negra al cul, val més no intentar desferrar-la, sinó deixar-la, si
és petita i no fa olor de cremat, o, si no ho veim clar, canviar d'olla.
-
Quan ha cuit aquest temps ho apagam i ho
deixam refredar una bona estona.
-
Quan és fred -no importa que sigui el mateix
dia: fer confitura té l'avantatge que ho pots fer en etapes- hi passam el
braç de la batedora per fer una pasta homogènia. Si no volem fer-ho, també
pot ser: queda més gruixada i es noten els trossos de fruita -en aquest cas
faríem melmelada- però és igual de bona.
-
Un cop fet això -o no- fer-la bullir una 1/2
hora més, ara sí, remenant i vigilant molt que no s'aferri.
-
La mitja hora darrera pot ser una mica més o
menys, segons ens agradi més o manco espessa.
-
Hem de tenir en compte que quan es refreda
s'espesseix, per tant, si no n'estam segurs, posam damunt un platet una
cullerada ben escampada, que refreda aviat, i veurem si ja mos està bé o no.
|