Confitura d'albercocs

 

 

Ingredients

·         Albercocs, sense cap tara ni pinyol: 1 kg.

·         La pell de mitja llimona.          

·         Sucre: per 1 kg de polpa, 800 g.

Com fer-ho

·         Una vegada hem fet nets els albercos i els hem tret els pinyols i qualque desperfecte, els pesam.

·         Preparam el sucre, segons la proporció dita a l'apartat anterior.

·         Escaldam els albercocs, perquè es puguin triturar bé.

·         Els traiem l'aigua sobrant.

·         Hi afegim el sucre i la pell de la llimona.

·         Ho feim bullir com a mínim 40 minuts, anant molt alerta que no s'aferri.

·         Ho posam, encara bastant calent, dins pots que tanquin molt bé i els giram cap per avall. Així, en general, no es floreix la part de damunt.

·         Si no els giram, i per evitar que es floreixi, hi posarem un paper ben empapat d'alcohol o de qualsevol aiguardent -a la novel·la Anna Karenina hi posen vodka.