Albercocs en almívar |
De fet sempre l'havia feta, aquesta conserva, deixant els albercocs dins s'almívar cada vegada que els feia bullir, però la Valentina, una noia moldava que venia a treballar a ca nostra, me va dir que sa mare ho feia com explic a continuació i que aíxí sa fruita quedava més sencera; casualment n'Alexandre F. havia recuperat una plagueta de receptes de sa tia Carme i ella ho explicava tal com dic, com a Moldàvia; ho vaig provar i sí, queda més sencera sa fruita, per això ho pos. |
Ingredients *1 kg d'albercocs (Quan els hàgim tret el pinyol quedaran uns 750 g)Dde fet *2 terços del pes dels albercocs, de sucre (500 g) *1 tassó d'aigo. *Si hi ha més sucre, més aigo.
|
Com fer-ho *Rentar els albercocs, treure'ls els pinyols i pesar-los. *Posar el sucre en una greixonera amb l'aigua i dissoldre'l. Fer un almívar clar, només dissolt el sucre. *Posar els albercocs dins l'almívar i deixar-los-hi com a mínim 6 hores. *Passat aquest temps tornar-los a treure i fer bullir el sucre una altra vegada, uns 10 minuts. *Tornar a posar dins l'almívar els albercocs i deixar-los-hi fins l'endemà. *Tornar-los a treure. *Fer aquesta operació tres vegades. *Al final l'almívar quedarà bastant espès; Si ho és massa, aclarir-lo amb una mica d'aigua. *Sa darrera vegada que ho mesclem tot, fer pegar un bull al albercocs. *Posar-ho dins pots
|