Confitura d'albercocs sencers

Albercocs en almívar

 

De fet sempre l'havia feta, aquesta conserva, deixant els albercocs dins s'almívar cada vegada que els feia bullir, però la Valentina, una noia moldava que venia a treballar a ca nostra, me va dir que sa mare ho feia com explic a continuació i que aíxí sa fruita quedava més sencera; casualment n'Alexandre F. havia recuperat una plagueta de receptes de sa tia Carme i ella ho explicava tal com dic, com a Moldàvia; ho vaig provar i sí, queda més sencera sa fruita, per això ho pos.

 

  Ingredients  

*1 kg d'albercocs  (Quan els hàgim tret el pinyol quedaran uns 750 g)Dde fet

*2 terços del pes dels albercocs, de sucre (500 g)

*1 tassó d'aigo.

*Si hi ha més sucre, més aigo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com fer-ho

 *Rentar els albercocs, treure'ls els pinyols i pesar-los.

 *Posar el sucre en una greixonera amb l'aigua i dissoldre'l. Fer un almívar clar, només dissolt el sucre.

 *Posar els albercocs dins l'almívar i deixar-los-hi com a mínim 6 hores.

 *Passat aquest temps tornar-los a treure i fer bullir el sucre una altra vegada, uns 10 minuts.

 *Tornar a posar dins l'almívar els albercocs i deixar-los-hi fins l'endemà.

 *Tornar-los a treure.

 *Fer aquesta operació tres vegades.

 *Al final l'almívar quedarà bastant espès; Si ho és massa, aclarir-lo amb una mica d'aigua.

 *Sa darrera vegada que ho mesclem tot, fer pegar un bull al albercocs.

*Posar-ho dins pots