Confitura de taronges agres a l'andalussa

 

 

 

 

                            Ingredients 

 

  • Aigua: 2 vasos per cada kg de massa i 1 pels pinyols.
  • Taronges agres
  • Sucre: 1 k. per cada K. de "massa de taronja".

 

 

Com fer-ho

  • Rentam bé ses taronges.
  • Obrim ses taronges, retiram es pinyols, que guardam, i, amb paciència, tallam "en juliana" la pell i trossos de taronja (polpa) que hi hagin quedat aferrats. Si hi queden moltes pallaringues sense polpa, les traiem.
  • Ho pesam.
  • Afegim la mateixa quantitat, i la meitat més, d'aigua  i ho deixam reposar fins l'endemà. (1/2 kg. de pell i polpa, 750 gr d'aigua.
  • Afegim 1 tassó d'aigua als pinyols i també els deixam fins l'endemà. Convé fer un boliquet amb els pinyols; així, una vegada pesat tot, ho podem deixar reposar tot junt i també bullir-ho junt.
  • Un cop reposat afegim a pell i polpa s'aigua des pinyols colada i ho posam tot a bullir una 1/2 hora, fins que sa pell sigui tendra: ara tenim sa "massa de taronja". Retiram es boliquet.
  • Pesam sa "massa" i per cada quilo hi afegim 1 quilo de sucre que mesclam bé.
  • Ho deixam reposar fins l'endemà o fins s'horabaixa si ho feim es dematí.
  • Ho feim bullir de nou uns 30/35 min. a foc viu i remenant perquè no s'aferri, fins que quedi transparent i brillant.
  • Ho empotam i giram cap per avall, fins que es refredin, i els guardam.