Ingredients
- Aigua: 2
vasos per cada kg de massa i 1 pels pinyols.
- Taronges
agres
- Sucre: 1 k.
per cada K. de "massa de taronja".
|
Com fer-ho
- Rentam bé ses taronges.
- Obrim ses taronges, retiram es pinyols, que
guardam, i, amb paciència, tallam "en juliana" la pell i
trossos de taronja (polpa) que hi hagin quedat aferrats. Si hi
queden moltes pallaringues sense polpa, les traiem.
- Ho pesam.
- Afegim la mateixa quantitat, i la meitat més,
d'aigua i ho deixam reposar fins l'endemà. (1/2 kg. de
pell i polpa, 750 gr d'aigua.
- Afegim 1 tassó d'aigua als pinyols i també
els deixam fins l'endemà. Convé fer un boliquet amb els pinyols;
així, una vegada pesat tot, ho podem deixar reposar tot junt i
també bullir-ho junt.
- Un cop reposat afegim a pell i polpa s'aigua
des pinyols colada i ho posam tot a bullir una 1/2 hora, fins
que sa pell sigui tendra: ara tenim sa "massa de taronja".
Retiram es boliquet.
- Pesam sa "massa" i per cada quilo hi afegim 1
quilo de sucre que mesclam bé.
- Ho deixam reposar fins l'endemà o fins
s'horabaixa si ho feim es dematí.
- Ho feim bullir de nou uns 30/35 min. a foc
viu i remenant perquè no s'aferri, fins que quedi transparent i
brillant.
- Ho empotam i giram cap per avall, fins que es
refredin, i els guardam.
|