Conill amb olives

 

 

 

 

 

          

                        Olives

 

 

 

 

 

 

Ingredients

(4/6 persones)

  •   xulla prima

  •  conill a trossos petits (no massa)

  •  ceba

  •  fetge de conill (1 tros, no tot)

  •  Olives verdes sense pinyol, una bossa)

  •  Vi blanc ("pescador" hi va bé)

  •  All i jueverd

 

Com fer-ho

  • Sofregir bé , dins una greixonera, la xulla amb l'oli d'oliva, treure-la i posar-hi el conill a foc alt, amb un parell d'alls.

  • Quan té color, i una vegada treta la xulla i el conill, hi posam, dins el mateix oli, la ceba ben petita, que es faci bé;

  • Hi tornam a posar el conill, la xulla, el vi blanc, (1/2 botella) i una mica d'aigua, si fa falta.

  • Ho deixam coure a poc a poc, cosa d'un quart d'hora.  (Si el conill no és de caça, cou molt aviat)

  • Escaldam les olives, perquè perdin una mica de fortor.

  • Quan falten 20 minuts perquè el conill sigui cuit, hi posam les olives senceres, abans ben escaldades;

  • Llavors, una picada amb el fetge, all i jueverd.

  • Sense fetge, és més blanquinós, no tan elegant. I un punt més suau de gust.

  • Ha de quedar sucós, sense aigua.

 

-