Farcellets de col,

altrament dit a la castellana-

Nios envueltos

 

 

 

 

Farcellets de Pina

 

 

 

Ingredients:

(per uns vuit farcellets de mida mitjana)

 

  • 600 g De carn capolada de porc

  • 8 fulles de col, tendres, per grossetes, separades senceres

  • 1 ceba grossa o dues de petites.

  • 1 tomtiga tallada petita, o b salsa crua.

  • all i julivert

  • Sal i pebre bo

  • 1 fulla de llorer i uns claus despcia.

  • Pebre bord dol.

  • Un tassonet de vi blanc o vi sec

  • 1 ou

Acompanyament

 

  • Arrs, (1 tasseta de les de caf per hom)

  • Aigua abundant per bullir-lo.

 Com fer-ho

  • Separam les fulles de col, una a una, i els traiem el nirvi gros, per sense que se rompin.

  • Els posam dins un ribell i els escaldam amb aigua bullint.

  • Capolam ben petita la ceba i un all, amb una mica de juevert.

  • A part, dins un bol, hi posam la carn capolada -si ens hi agrada ms, n'hi podem afegir una mica de vedella. i hi afegim una bona cullerada de la ceba i all picats; -la que quedi ser pel sofregit.

  • Ho salpebram i hi afegim l'ou.

  • Ho mesclam ben mesclat com per fer pilotes.

  • Treim les fulles de col de l'aigua, els anam estenguent i posant estirades damunt la taula.

  • Al mig hi posam una cullerada de la pasta de carn i feim com un paquetet ben fet. Si la fulla s prou grossa, no importa fermar-lo.

  • Quan els tenim tots preparats, els passam lleugerament per farina i els dauram dins una pella o b a la mateixa greixonera on courem el plat.

  • Els reservam a part, dins un plat.

  • Dins el mateix oli -aix queda el suc que ha tret la carn i la col -feim el sofregit amb la ceba i la tomtiga, que tamb haurem picat.

  • Un cop fet aix, componem els farcellets ben ordenats dins una greixonera, hi afegim el sofregit amb aigua i el vi, que ho cobreixi tot.

  • Hi posam sal, pebre bo i el pebre bord.

  • Hi afegim el llorer i ho deixam coure uns 35 m., anant molt amb compte que no s'aferrin, ni es desfacin, s a dir, sacsejant-los de tant en tant.

Acompanyament

  • Arrs bullit, que cobrirem i mesclarem amb la salsa de la carn.