Filet Wellington

 

 

 

Ingredients

 

 

  • 1 tros de filet de vedella sencer. (tan gros com el necessitem pels comensals que siguem)

 

  • 1 làmina de pasta de full.

 

  • xampinyons (una  embosta)

 

  • 1 ceba.

 

  • Mostassa (al gust).

 

  • Una mica de patè (prescindible).

 

  • Oli, sal, pebre bo.

 

  • 1 ou.

Necessitarem una palangana que pugui anar al forn; Millor que no sigui de terra i que serveixi per treure a taula.

 

 

 

 

Com es fa

  • Feim ben net de tels i greix sa carn.

  • La lligam amb un cordillet perquè no perdi la forma.

  • La salpebram.

  • Dins una pella amb oli, ben calent, la marcam per tots costats: No ha de coure's, només quedar sellada perquè tot el suc quedi dins.

  • La deixam refredar.

  • Feim un picadillo amb els xampinyons i la ceba; també el salpebram.

  • Estenem part d'aquesta picada damunt un paper film (de mida tan grossa que pugui embolicar tota sa carn).

  • Hi col·locam sa carn, ja freda, al damunt  i l'untam amb mostassa i  paté (al nostre gust) i l'acabam d'untar amb sa picada.

  • Ho embolicam tot amb el paper film, ben estret, com si fos un carame·lo.

  • Ho deixam dins sa gelera, al manco una mitja horeta.

  • Estenem sa pasta de full, i hi col·locam sa carn treta del paper.

  • Amb sa pasta fem com un paquet, que podem adornar amb tiretes de sa mateixa pasta.

  • Pintam el paquetet amb s'ou batut i ja ho podem enfornar, a forn alt uns 10/15 minuts, segons de gran sigui el tros de carn.

 

 

Quan la pasta ha agafat un coloret daurat, ja ho podem servir. Ho tallam a taula amb un ganivet bes esmolat, acompanyat de xampinyons saltats. És molt elegant i boníssim