Garrafons –o “judiones”- amb cloïsses

(4 raccions)

 

 

Ingredients

  • 1/2k de mongetes ja cuites o bé judiones de la Granja, crus, que bullirem noltros

  • 16 cloïsses

  • 2 cebes

  • 2 porros

  • 1 pebre vermell o bé pastanaga

  • 1 pebre verd

  • 2 grans d’all

  • 1 tomàtiga

  • 1 tassonet de vi blanc

  • julivert, farigola, llorer, sal i pebre  

 

Com fer-ho

  • Posar les cloïsses dins aigua-sal una estoneta

  • Picar fineta la ceba, el porro i un gra d’all i sofregir-ho bé.

  • Afegir-hi el vi, el llorer i la farigola.

  • Picar finetes les altres verdures i posar-ho dins el sofregit, a poc foc. 

  • Quan és cuit, afegir-hi les mongetes, donar-los un tomb, que tot es mescli bé.

  • Afegir-hi les cloïsses que s'obriran i deixaran anar el seu suquet

Si ens fa por que hi hagi qualque cloïssa plena d'arena -pot passar-, podem obrir-les a part, amb poca aigua, i mesclar-les quan veiem que són bones. Hi afegirem l'aigua d'obrir-les, si volem assegurar el plat, la podem colar.