Gelea de codony

confitures.htm

 

 

Encara que és cert que tot es pot fer, si un vol, per fer la gelea, és apropiat haver fet codonyat, perquè la farem aprofitant les pells i parts dures dels codonys, que no hem posat a la pasta. I també aprofitarem l'aigua de bullir els codonys, que per això dic a la recepta de codonyat de no tirar.

 

  • Colarem amb un pedaç, si pot ser de fil o cotó -abans se'n deien fogassers- l'aigua que ens ha sobrat de bullir els codonys.

  • Agafarem tot el rebuig dels codonys, pells, cor... i el posarem dins del pedaç ben net, i ho fermarem.

  • Ho farem bullir uns 15 m. més i ho deixarem escórrer, posant-ho dins un colador i prement-ho una mica, dins l'aigua.

  • Si l'aigua queda un poc brutenca, també la passarem pel colador amb el pedaç: ha de quedar d'allò més transparent

 

Acabar...

 

  • Mesuram l'aigua que ens ha quedat dins un tassó.

  • Hi posam la mateixa quantitat de sucre.

  • Ho fem bullir, vigilant molt, fins que quan aixequem el suc amb una cullera, caigui una mica espès, però no fent boles.

  • Haurà agafat un color de cirera preciós.

  • El posam dins un pot de vidre ben guapo, i... a servir-ho amb formatge o damunt qualque galeta.