Gelea de codony

 

Encara que és cert que tot es pot fer, si un vol, per fer la gelea és apropiat haver fet codonyat, perquè la farem aprofitant les pells i parts dures dels codonys, que no hem posat a la pasta. I també aprofitarem l'aigua de bullir els codonys, que per això dic -a la recepta de codonyat- de no tirar.

 

  • Colarem amb un pedaç, si pot ser de fil o cotó -abans se'n deien fogassers- l'aigua que ens ha sobrat de bullir els codonys.

  • Agafarem tot el rebuig dels codonys, pells, cor... i el posarem dins del pedaç ben net, i ho fermarem.

  • Ho farem bullir uns 15 min més i ho deixarem escórrer, posant-ho dins un colador i prement-ho una mica, dins l'aigua.

  • Si l'aigua queda un poc brutenca, també la passarem pel colador amb el pedaç: ha de quedar d'allò més transparent!!!

 

Per acabar...

 

  • Mesuram l'aigua que ens ha quedat dins un tassó.

  • Hi posam la mateixa quantitat de sucre.

  • Ho feim bullir, vigilant molt, fins que quan aixequem el suc amb una cullera, caigui una mica espès, però no fent bolles.

  • Haurà agafat un color de cirera preciós.

  • El posam dins un pot de vidre ben guapo, i... a servir-ho amb formatge o damunt qualque galeta.