Encara que és cert que tot es pot fer, si un vol, per fer la
gelea és apropiat haver fet codonyat, perquè la farem
aprofitant les pells i parts dures dels codonys, que no hem
posat a la pasta. I també aprofitarem l'aigua de bullir els
codonys, que per això dic -a la recepta de codonyat- de no tirar.
-
Colarem amb un
pedaç, si pot ser de fil o cotó -abans se'n deien
fogassers- l'aigua que ens ha sobrat de bullir els
codonys.
-
Agafarem tot el
rebuig dels codonys, pells, cor... i el posarem dins del
pedaç ben net, i ho fermarem.
-
Ho farem bullir uns
15 min més i ho deixarem escórrer, posant-ho dins un colador
i prement-ho una mica, dins l'aigua.
-
Si l'aigua queda un
poc brutenca, també la passarem pel colador amb el pedaç: ha
de quedar d'allò més transparent!!!
Per acabar...
-
Mesuram l'aigua que
ens ha quedat dins un tassó.
-
Hi posam la mateixa
quantitat de sucre.
-
Ho feim bullir,
vigilant molt, fins que quan aixequem el suc amb una
cullera, caigui una mica espès, però no fent bolles.
-
Haurà agafat un
color de cirera preciós.
-
El posam dins un pot
de vidre ben guapo, i... a servir-ho amb formatge o damunt
qualque galeta.
|