Greixonera de brossat

 

brossat

 

Ingredients

                                                                                

  • Brossat: 250 g.  (Aquest ingredient varia segons on el fan; A Mallorca, sol ser molt sec, gairebé pareix serradís apilotat. A Catalunya, varia molt; n'hi ha que pareix un formatge tendra -no mos serveix- i d'altra és més agrumollat -amb una forqueta es pot esclafar: aquest va bé.)

  • Sucre: 150 g.

  • Ous: 2 vermells

  • Canyella: 1 polsim.

  • Llimona ratllada: La pell de mitja

 

Com fer-ho

  • Dins un plat fondo, esclafar ben esclafat el brossat.

  • Mesclar-hi tots els ingredients, ben mesclats.

  • Posar-ho tot dins una         greixonera de fang untada d'oli o mantega.

  • Posar-ho dins el forn mig, uns 20 minuts, fins que es prengui -ha de quedar una mica esponjós- i agafi un coloret torrat.  

  • Ja ho podem deixar refredar i servir.

  • Per no espenyar es pastís, va bé servir-ho dins sa mateixa greixonera i fer els talls allà mateix. Per servir-ho més guapo,  podem posar-ho dins un motlle i desenmotllar-ho a l'hora de servir-ho.

  • Ensucram la part que queda a la vista.