LLagosta amb ceba

 

 

No és que mengem molta llagosta, però, per una celebració d'aniversari d'en Tomeu, vaig decidir que en faria, en record d'un any, que érem a s'Estanyol, i hi va haver com una petita invasió de llagostes, de tal manera que fins i tot na Maria "cossi", que era bastant cara, com na Margalida, "sa grassa", que no era tan cara i sobrevivia amb l'home gat, però bon pescador, ajudada pels fills, que llavors eren uns al·lotells, els venien barates.

També volia que els nostres al·lots, Tomeu i Toni, en menjassin; La Lili ja en menjava sovint, segons va dir en Tomeu; i na Maria i l'Oriol eren a Belfast.

 

Ingredients

Per 6 persones

  • 1Kg. i 1/2 de llagosta

  • 1 ceba mitjana per  hom

  • 2 alls

  • Sal, pebre bord, pebre bo, llorer, oli, un pols de sucre.

 

 

Com fer-ho

 

  • Tallar la ceba de per llarg, a grells bastant fins.

  •  Sofregir-la amb l'oli, a foc mitjà, que vagi agafant color, remenant-la, per tal que no s'aferri.

  • Dins l'oli, sofregirem també, els alls.

  • Hi afegim la sal, el pebre bord, el llorer, el pebre bo i la mica de sucre.

  • Tenim oli dins una pella o una cassola grossa, i l'encalentim.

  • Agafam la llagosta i la tallam, de viu en viu, a trossos grossets i els tiram dins la pella amb l'oli.

  • Farem el mateix amb els caps, que xaparem per la meitat.

  • Taparem la pella perquè la llagosta no fugi, ni esquitxi, i aguantarem amb força la tapadora. Si volem, en no remenar-se, la podem flamejar amb conyac: és optatiu.

  • Quan la llagosta ja no es remeni, la ajuntarem , amb tot l'oli, amb la ceba i ho deixarem coure tot junt uns minuts, que se confiti.