Ingredients
(4 persones)
-
1 paquet de
macarrons de la mida que més us agradin; (Solen ser, els paquets, de ¼ de Kg) Si
mengeu molt podeu calcular 300-350 g., és a dir, 70/75 g. per hom.
-
200 g. de carn
picada de porc. Si s’hi vol posar carn barrejada, -porc i vedella-
millor posar-n’hi més de porc p.e. 150g i 50g
-
Variant: en
comptes de carn picada es poden fer amb trossets de pernil o altres
embotits tallats ben petits; en aquest cas, compte amb la sal!
-
1 vas dels
d’aigua de salsa de tomàtiga triturada.
-
1 ceba mitjana.
-
Oli o mantega.
-
1 paquet -50 g-
de formatge ratllat.
-
sal i pebre.
|
Com fer-ho
-
Bulliu els
macarrons segons les indicacions del fabricant.
-
Colau-los i
passau-los per aigua freda.
-
Escorreu-los bé.
-
Dins una cassola
de fang -així ja ho podreu servir aquí mateix- sofregiu la ceba amb
l'oli o mantega. Quan es transparent, poseu-hi la carn picada -o els
embotits tallats-, que quedi ben cuita, però no resseca. Saleu-la i
poseu-hi pebre.
-
A continuació i
dins la mateixa cassola afegiu-hi la salsa de tomàquet triturat i
deixeu-ho coure tot plegat fins que la salsa sigui cuita.
-
Tirau-hi els
macarrons cuits, feu-ho coure tot junt uns 5 minuts, remenant perquè
no s’enganxi.
-
Tireu-hi
formatge ratllat per sobre i mengeu-ho.
-
Si el formatge
ratllat és abundant i us agrada, ho podeu gratinar
|