Macarrons

 

Ingredients

(4 persones)

 

  • 1 paquet de macarrons de la mida que més us agradin; (Solen ser, els paquets,  de ¼ de Kg) Si mengeu molt podeu calcular 300-350 g., és a dir, 70/75 g. per hom.

  • 200 g. de carn picada de porc. Si s’hi vol posar carn barrejada, -porc i vedella- millor posar-n’hi més de porc p.e. 150g i 50g

  • Variant: en comptes de carn picada es poden fer amb trossets de pernil o altres embotits tallats ben petits; en aquest cas, compte amb la sal!

  • 1 vas dels d’aigua de salsa de tomàtiga triturada.

  • 1 ceba mitjana.

  • Oli o mantega.

  • 1 paquet -50 g- de formatge ratllat.

  • sal i pebre.

 

 

Com fer-ho

 

  • Bulliu els macarrons segons les indicacions del fabricant.

  • Colau-los i passau-los per aigua freda.

  • Escorreu-los bé.

  • Dins una cassola de fang -així ja ho podreu servir aquí mateix- sofregiu la ceba amb l'oli o mantega. Quan es transparent, poseu-hi la carn picada -o els embotits tallats-, que quedi ben cuita, però no resseca. Saleu-la i poseu-hi pebre.

  • A continuació i dins la mateixa cassola afegiu-hi la salsa de tomàquet triturat i deixeu-ho coure tot plegat fins que la salsa sigui cuita.

  • Tirau-hi els macarrons cuits, feu-ho coure tot junt uns 5 minuts, remenant perquè no s’enganxi.

  • Tireu-hi formatge ratllat per sobre i mengeu-ho.

  • Si el formatge ratllat és abundant i us agrada, ho podeu gratinar