Estris per fer-la:
|
Ingredients
|
Aquesta salsa és una de les més senzilles i, a la vegada, de les més males de fer.
A vegades surt molt bé, i, de vegades no surt; I ja pots fer bots, que si no te surt, no hi ha receptes que hi valguin.
Jo ara, duc una bona època per fer-la a mà. A màquina no me surt massa bé: me surt clara.
A ca sa dida, quan jo era petita, el feien a partir de patata. ESTALVIAVEN l’Ou!!!
I tampoc tenien morter: eren pobres!!!, i també s'hi feien... els pobres...
Per tant, agafaven una patata bullida, l’esclafaven amb una forqueta dins un plat fondo, hi posaven all i juevert picat (això sí que no sé com ho picaven, sense morter, ho devien tallar ben petit) i au! a remenar, i ben bona que sortia.
Posam el vermell d'ou dins el morter. Amb la maça començam a remenar sempre amb la mateixa direcció: no puc dir en el sentit de les agulles del rellotge, perquè, amb dos esquerrans a la família, -tres, segons es miri- no sé en quin sentit deveu girar. Anam tirant l'oli a raigs prims, que es vagi mesclant bé i fent una pasta fina. Si ens queda massa espessa, -segons per què la volem, ens convé clareta- hi podem afegir, al final, blanc d'ou batut, i s'aclarirà.
Si la fem amb batedora, hem de mesclar, de cop, tots els ingredients dins el tassó i batre amb la vareta, fins que faci la salsa.
|