Mousse de carabassó

dit pe'n Miquel

EL FRED&CALENT DE LA MARIONA

 

                 

 

 

 

Aquest va ser un dels primers plats que varem servir el dia de maig del 2003 en què varem celebrar els 60 anys del matrimoni Terrades-Oliver. -Els 60 anys de cada ú, no de matrimoni. La recepta ens l'havia donada la Mariona, la dona d'en Miquel, per això, al  menú hi figura amb el nom de "de la Mariona de la Plana" -de  Vic.

 

 

Ingredients

(Per una mousse per a 6-8 persones)

Necessitam un motlo dels de cake, d'uns 30 cm. de llarg

  • 2 o 3 carabassons

  • 2 cebes grosses

  • 4 formatgets

  • 4 ous

  • 1 cullerada de mantega i una mica d'oli (pel sofregit i per untar el motlo

  • Sal i un polsim de sucre

 

Salsa

  • 1 ceba grossa

  • ½ pebrot vermell escalivat

  • 4 alls

  • una mica de tomàquet

  • crema de llet (1 brick de 200 g.)

 

Manera de fer-ho

  • Es fregeix la ceba amb el carabassó i se li tira un xic de sucre.

  • Va molt bé, perquè no faci molta aigua, -els carabassons n'amollen molta- una vegada sofregit, deixar-ho escorre dins un colador fi devers 1 hora. Desprès ho tornem a posar dins un recipient que poguem encalentir una mica perquè els formatges s'ablanin i desfacin bé.

  • Es passa pel pímer amb els formatgets, i els ous, que s'hi han de posar quan la mescla és teba; no s'han de coure.

  • Es posa en un motlo, a bany maria, cosa d'una hora, a forn mig.

  • Sabrem que és cuit perquè si hi clavem un escuradents, diu "si", i la pasta no s'hi enganxa: Això ho diu en Miquel, en enviar la recepta...

 

Salsa

Per la salsa, es fregeix la ceba, els alls i el tomàquet i es passa per la batedora amb el pebrot escalivat i s’hi afegeix la crema de llet. Es serveix tèbia.