Musclos i Cloïsses

Musclos

 

Cloïsses

 

*Les receptes són aplicables als musclos i a les cloïsses, encara que al vapor se solen fer més els musclos.

En general...

*Es conserven, sense fer nets, tapats amb un paper de cuina o un pedaç cobert amb sal, dos dies a la gelera, ei! si són ben frescs!!!.

*Abans de coure, s'han de deixar en aigua-sal, una bona  estona, treure barbetes  -dels musclos-,  i fregar-ho bé, -uns i  altres.

*Al vapor (com els musclos són més gustosos): es posen en poca aigua i vi blanc, amb llorer, a foc alt, fins que s'han obert:

 

 

Al vapor:

Van bé amb salsa tàrtara o coberts amb un picadillo de ceba, pebre verd i tomàtiga, tot trempat amb una vinagreta suave.

 

Cuits:

Amb tomàtiga, ben nets, cuits dins la salsa, que es pot fer picant, i ben espessa.

 

A la marinera

 

Necessitam

Alls, ceba, julivert, vi blanc,sal, pebre, llorer, suc llimona i evidentment, els musclos o les cloïsses.

 

 

Manera de fer-ho

Es posen a sofregir, amb oli d’oliva, dos alls ben picats, s’hi afegeix ceba molt picada i, quan és transparent, julivert picat, el llorer  i un bon raig de vi blanc. Els musclos o les cloïsses els posam a dins, a foc alt, fins que s’han obert i són cuits. Llavors, hi afegim un bon raig de llimona, hi donam dues girades i... a taula!!!.

Si a un l’hi agrada, hi pot espolsar julivert cru, ben petit,