Pastís de crema de castanyes amb nata

 

 Aquest postre és boníssim!!!

Abans el feia, cap el novembre, quan hi ha castanyes:És tret del llibre de classes de cuina del famós cuiner Rondissoni a l'Institut de cultura de la dona el curs 1930-31. Duu feina, però és molt, molt bo. També es pot simplificar molt empleant una crema de castanyes francesa que ja te dona tota sa feina feta. És tan bo? No ho sé, però és bo. Jo pos sa recepta de'n Rondissoni, però si trobau una crema de castanyes feta, dolça o no -sempre hi podeu afegir es sucre- vos estalviareu molta feina.

 

Ingredients 

  • Castanyes: 400 g.

  • Sucre:        100 g.

  • Nata:          300 g.

  • Vainilla:     1    bastonet (optatiu)

  • Sucre glass o          de llustre:  50 g.

  • Llet:    1/4 de litre

 

 

      

 

Com fer-ho

  • Pelar les castanyes, -les dues pells-

  • Bullir-les amb la llet i una mica d'aigua, fins que siguin ben blanes.

  • Mesclar-hi el sucre.

  • Una mica fredes, esclafarles, ben fines. Amb passapurés, aixafa-patates..., no amb pímer.

  • Posar sa mescla dins un motl·lo, ben pitjat, per donar-li forma.

  • Mesclar la nata amb el sucre glass.

  • Posar la nata damunt les castanyes emmotllades.

  • Servir-ho fred, però no gelat.

 

Notes:

       1.- El sucre es pot posar al gust, més o manco.

       2.- Aquesta crema es pot servir dins tartaletes.