Pastissets de COCO

-altrament dits coquitos-

Dedicat a l'Anna S. i a la meva néta Alba

 

 

 

Recepta fantàstica per aprofitar blancs d'ou que ens hagin sobrat de qualque altra plat. Si agrada el coco.

S'ha de dir, però, que són molt refrescants i que van bé per acompanyar un cafetó -o un té o infusió, ara que estàn  de moda.

A mumare li va donar la recepta  un escriptor -malauradament ja mort- quan vivia per Sta. Clara:

- Donya Amàlia, ara que ha fet torrons, li deuen sobrar molts de blancs d'ou.

-Sí Guiemet, en tenc...

-Idò li donaré una recepta que és molt bona, i així els aprofita.

 

I és vera, és bona; aquí la teniu:

 

 

 

 

 

 

Ingredients

1.- 3 blancs d'ou pujats ben forts

2.- 120 gr. de sucre en pols

3.- 125 gr. de coco ratllat

4.- Una mica més de coco per arrebossar (optatiu)

 

 

Com fer-ho

 

1.- Pujar els blancs ben forts. Si tombam cap per avall el bols on els pujam, no ha de caure.

2.- Mesclar el sucre i el coco.

3 .- Mesclar-ho tot, amb una espàtula.

4.- Fer bolles una mica irregulars. Si volem els podem arrebossar de coco.

5.- Enfornar-ho a forn molt alt, al màxim, uns cins minutets, que agafin color.

5.- I ja està.

 

I una altra recepta sense forn però molt bona:

 

Mesclar 1/4 de K. de coco ratllat amb la llet condensada d'un pot.

Fer bolles.

Deixar-ho reposar.