Raoles de jonquillo,

altrament dit xanguet

 

 

 

 

Aquestes ravoles són una derivació de ses del tipus falafel. De fet es podríen dir bunyols, ja que, realment, s'hi assemblen més que a les autèntiques raoles. Quan trobeu jonquillo ben fresc, d'aquell tan transparent, feu-les: són una exquisitesa; És un altra bocata di cardinale.

 

 

Ingredients

(per quatre persones)

 

 

  • Jonquillo: 250 g

  • Farina: 1 cullerada sopera

  • Ou: 1 ben batut fins i tot el blac pujat

  • All i juevert: 1 all i un manadet

  • Llevadura en pols: 1 culleradeta de les de cafè

  • Aigua: miquetes, si fan falta

  • Oli per fregir

 

Com fer-ho

  • Fer net es jonquillo, davall es grifó de ses piques, posant-lo dins d'un colador ben fi, dels de reixeta, no de foradets, que mos quedariem sense, se'n aniria pes forat des rentador.

  • Batre ben batut s'ou, o pujar-lo.

  • Mesclar-hi sa farina, que no faci grums.

  • Mesclar-hi sa llevadura.

  • Afegir-hi es jonquillo.

  • Capolar s'all i es juevert ben petit.

  • Mesclar-ho tot.

  • Si quedàs massa espés, afegir-hi una mica d'aigua.

Ha de quedar una pasta una mica líquida com una crema espesseta.

  • Posar oli dis una pella al foc i, quan sigui ben calent, agafar cullerades de sa pasta i anar-les-hi tirant fins que quedin ben rosses per ses dues bandes.