Els rubiols són els pastissets, farcits de confitures diverses o de brossat. Ella en feia també de crema. Els crespells són les galetes, sense farcir.
|
Aquesta és un altra de les receptes pròpies de Pasco -Pasqua. Els fèiem, a Algaida, el dissabte sant: Venia en Gustí de ca sa dida, encenia el forn de llenya, aquell que hi havia cap a la part baixa del corral, desprès de la pallissa i devora aquella solleta on esperava la ganivetada el porc de les matances, i, quan el forn estava a punt, començaven les carreres: primer, les panades, que ja eren fetes des del vespre abans. S'havien d'enfornar a lo primer, perquè necessitaven més temps de coure, ja que duien carn. Quan les panades ja eren cuites, i el forn ja havia perdut força, enfornàvem els crespells i els rubiols, que necessitaven poc temps, uns 10 minuts. Era un dematí de molts de nirvis i presses, perquè tot havia d'estar al punt. |
Rubiols de 2006 Fets
a Castellterçol, per Pasqua de 2006 com a conseqüència d’un error
en calcular les unces. D’aquest error n’ha sortit una recepta ben
bona: |
Ingredients
N'han sortit 9 robiols més aviat petitets |
Com fer-ho
|
Robiols Elisa |
Ingredients
|
Com fer-ho
|
Rubiols |
Ingredients
|
Com fer-ho
|
Crespells |
Ingredients
|
Com fer-ho
|