Salmó marinat

 

 

 

Ingredients

 

 

  • Salmó: Un tall net d'espines i amb sa pell. Hem de saber-ne el pes.

  • Sal gruixada; simplement gruixada: no importa Maldon ni especial hornear... res de tot això. Quantitat: la meitat del que pesi el peix.

  • Sucre: La meitat del pes del peix.

  • Anet: unes espipellades.

  • Wiskhy: una cullerada; optatiu.

 

 

Necessitam

  • Una palangana on hi càpiga el peix estirat, sense superposar-lo.

  • Un brik ple de llet, o brou... per fer de pes.

  • Paper film.

Com fer-ho

  • Rentam bé el salmó. Separam ses dues meitats i acabam de repassar-lo, perquè no hi quedi cap espina. Li treim el tel blanc de sa ganya, si és de ganya es tros.

  • El pesam.

  • Mesclam sa sal i es sucre.

  • Posam un llit d'aquesta mescla dins una palangana.

  • Posam damunt es salmó ses branquetes d'anet.

  • Si hi volem wiskhy, l'hi tiram per damunt.

  • Col·locam es tros o trossos de salmó, cap per avall, -sa pell a dalt- damunt es llit de sal i sucre.

  • Amb sa mescla que ha quedat ho acabam de tapar tot.

  • Hi posam el brik de pes al damunt.

 

  • Ho deixam dins sa gelera unes 20/24 hores. Si es tros és petit  -un 1/2 Kg.- amb 16/18 hores n'hi haurà prou.

És molt important que no passi de temps de maceració, perquè llavors se resseca!!!

 

 

Quan hem fet tot això, retiram sal i sucre, el feim ben net amb un pedacet humit i el tallam.

 

És boníssim!!!