Salmó de Belfast

 

 

 

Luis Meléndez

1719-1780

 

 

Salmó de Belfast

 

Per què de Belfast?, Dons perquè el mos varen fer na Maria i l’Oriol per sopar, dia 22 de març de 2006.

Era el 2n dia que érem a ca seva, havíem arribat dia 21 i l’Oriol, el dia abans havia anat a comprar i va dur aquest salmó, que varen  fer i que va ser deliciós. Val a dir que el tros de salmó fresc era magnífic.

 

Ingredients, per 4 persones –les que érem:

 

  • 1 tros de salmó sencer, de la ganya, sense espines, obert com un llibre, o bé un tros per cada ú, d'uns 6 cm de gruixa.

  • Mostassa  

  • 1 llimona

  • 1 culleradeta de mel

  • Sal, pebre bo, oli

 

Com fer-ho

 

  • Fer una pasta amb 1 cullerada de mostassa, 1 cullerada de suc de llimona, 1 cullerada d'oli, 1 culleradeta petita de mel, sal, pebre i la pela ratllada de 1/2 llimona -o menys-. La recepta original (de Sibèria) diu de posar 1 cullerada de mel, però a noltros no ens agrada tan dolç).

  • Posar el salmó, obert, dins una palangana del forn, amb la pell a baix. O bé col·locar els talls damunt la palangana.

  • Untar-lo amb la pasta i deixar-lo marinar un mínim de 30 minuts, fins a un parell d'hores.

  • Encalentir el forn i quan és ben calent, encendre  només el grill, i col·locar el  salmó ben amunt (a uns 10-15 cm d'el grill) i deixar-ho  així  10 minuts. El forn ha de ser ben calent perquè si no queda cru, i noltros de vegades l'encenem altre cop per acabar-lo de coure, només 2 minuts o així, que si es fa massa no queda bo. També s'ha de vigilar que no es cremi de dalt (de fet amb voltros se va cremar una miqueta, no??. Això ho diu na Maria)

 

I ja està: Boníssim.