Salmó de Belfast
Per què de Belfast?, Dons
perquè el mos varen fer na Maria i l’Oriol per sopar, dia 22 de març
de 2006.
Era el 2n dia que érem a ca
seva, havíem arribat dia 21 i l’Oriol, el dia abans havia anat a
comprar i va dur aquest salmó, que varen fer i que va ser deliciós. Val a dir que el tros de salmó
fresc era magnífic.
Ingredients,
per 4 persones –les que érem:
-
1 tros de salmó sencer, de la
ganya, sense espines, obert com un llibre, o bé un tros per cada
ú, d'uns 6 cm de gruixa.
-
Mostassa
-
1
llimona
-
1
culleradeta de mel
-
Sal, pebre bo, oli
Com
fer-ho
-
Fer
una
pasta amb 1 cullerada de mostassa, 1 cullerada de suc de llimona, 1
cullerada d'oli, 1 culleradeta petita de mel, sal, pebre i la pela
ratllada de 1/2 llimona -o menys-. La recepta original (de Sibèria) diu de
posar 1 cullerada de mel, però a noltros no ens agrada tan dolç).
-
Posar el salmó, obert, dins
una palangana del forn, amb la pell a baix. O bé col·locar els
talls damunt la palangana.
-
Untar-lo amb la pasta i
deixar-lo marinar un mínim de 30 minuts, fins a un parell d'hores.
-
Encalentir
el forn i quan és ben calent, encendre només el grill, i
col·locar el salmó ben amunt (a uns 10-15 cm d'el grill) i
deixar-ho així 10 minuts. El forn ha de ser ben calent
perquè si no queda cru, i noltros de vegades l'encenem altre cop per
acabar-lo de coure, només 2 minuts o així, que si es fa massa no
queda bo. També s'ha de vigilar que no es cremi de dalt (de
fet amb voltros se va cremar una miqueta, no??. Això ho diu na
Maria)
I ja està:
Boníssim.
|