Ingredients
-
Suc de rostir carn i/o ossos de pollastre i vedella.
-
Brou de pollastre o aigua, si queda massa espessa.
-
Pastanaga i ceba.
-
Una culleradeta de farina, també segons quantitat i espessor que
li vulguem donar.
-
Oli.
-
Sal i pebre bo.
-
Vi sec (un tassonet, segons gust i quantitat),
-
Mantega o saďm, opcional, perň la fa més brillant.
|
Com fer-ho
-
Rostir al forn amb bastant oli els ossos i les herbes.
-
Una vegada és tot ben rostit i ha agafat un coloret fosc,
colar-ho i abocar-ho dins una pella.
-
Al foc la paella, hi afegim el vi sec i, al cap d'un moment, la
farina i ho anam remenant com si fos una beixamel.
-
Quan trobam que estŕ bé d'espessa, ja estŕ feta.
-
Si la volem més clara, hi afegim el brou o l'aigua, fins que
trobem que estŕ bé.
-
Si creiem que ha de ser més brillant, hi posam una mica mantega
o saďm.
-
Ho salpebram i la servim, o bé damunt la carn ja rostida, o bé
dins una salsera apart.
-
Sempre ha de quedar clareta, fosca i brillant.
|