Salsa espanyola

 

De salsa espanyola n'hi ha tantes com cases i gairebé com persones; Bŕsicament consisteix en una salsa de carn -sigui la que surt de fer un rostit o un brou curt- mesclada amb vi sec, i si la volem espessa, una mica de farina; Si la volem més abundant, hi afegim una mica d'aigua o brou. De fet és la mateixa salsa que s'explica a la recepta filet de porc amb xampinyons.  

 

 

Ingredients

  • Suc de rostir carn i/o ossos de pollastre i vedella.

  • Brou de pollastre o aigua, si queda massa espessa.

  • Pastanaga i ceba.

  • Una culleradeta de farina, també segons quantitat i espessor que li vulguem donar.

  • Oli.

  • Sal i pebre bo.

  • Vi sec (un tassonet, segons gust i quantitat),

  • Mantega o saďm, opcional, perň la fa més brillant.

 

 

 

 

 

Com fer-ho

  • Rostir al forn amb bastant oli els ossos i les herbes.

  • Una vegada és tot ben rostit i ha agafat un coloret fosc, colar-ho i abocar-ho dins una pella.

  • Al foc la paella, hi afegim el vi sec i, al cap d'un moment, la farina i ho anam remenant com si fos una beixamel.

  • Quan trobam que estŕ bé d'espessa, ja estŕ feta.

  • Si la volem més clara, hi afegim el brou o l'aigua, fins que trobem que estŕ bé.

  • Si creiem que ha de ser més brillant, hi posam una mica mantega o saďm.

  • Ho salpebram i la servim, o bé damunt la carn ja rostida, o bé dins una salsera apart.

  • Sempre ha de quedar clareta, fosca i brillant.