Sopa de verdures o...

 

Escudella fresca

 

El perquè del nom...

Sempre m'havia intrigat el perquè, d'un plat que és calent, se'n deia fresc... Un bon dia, però, mumpare m'ho va aclarir:

  • Què no veus que totes ses verdures que s'hi posen són fresques?

  • Ah!, vaig dir jo...

I és ben cert, a s'escudella fresca s'hi posen tota casta de verdures, però sempre collides de l'hort...

 

 

Ingredients

(per calcular les quantitats, serà el millor mesurar-les, crues, dins un plat, i calcular la quantitat segons els que n'hàgim de menjar; s'ha de tenir en compte que, cuites, minven bastant)

  • Cebes tendres

  • Tomàtiga

  • Mongeta tendra

  • Pèsols

  • Favetes tendres esclovellades

  • Patates

  • Carabassó

  • Pastanaga

  • Carabassa

  • Col

  • Bledes

  • Espinacs...

  • Una cullerada d'oli

  • Sal, pebre bord, una branqueta de moraduix, si ens hi agrada.

Si volem, podem passar de les verdures de fulla -col, bledes...- i també queda molt bo, com a més net.

 

Com fer-ho

  • Agafarem tots els ingredients i els tallarem ben petits, a quadrets, procurant que siguin iguals. També, així, la ceba i la tomàtiga.

  • Ho posarem a bullir dins una olla amb prou aigua perquè, després de bullir 1/2 hora, quedi caldós, però no massa espès.

  • Hi posarem sal i pebre bord i el brotet d'herbasana i ho deixarem bullir com a mínim 1/2 hora més.

  • Provarem si les verdures són cuites i fan es brou una miqueta espès... i, A dinar!!!

En podem fer per dos dies; el segon dia queda més bo!!!