Sopa torrada

Va molt bé per sopar, desprès d'haver fet un bon dinar, sobre tot si ens ha sobrat brou de peix, o, opcionalment, de carn.

 

Ingredients

 

  • Llesquetes de panet llonguet, tallades primes,  torrades o seques.

  • peix per fer brou; poden ser caps i espines que ens hàgin sobrat de qualque altre plat.

  • Si feim el brou: ceba, jueverd, pastanaga, un tassonet de vi blanc, uns grans de pebre i un clau d'espici, una fulla de llorer

  • O...

  • Brou de peix, del que ens hagi sobrat de fer arròs, p.e.

  • Sal, pebre bord i bo, moraduix i herbasana

Com fer-ho

  • S'ha de fer un brou de peix, que no importa que sigui tan sucós i contundent com per un arròs: podem aprofitar unes espines i caps d'un peix que hàgim fet a part; per fer el brou, posarem a bullir ceba, jueverd, una mica de pastanaga, grans de pebre i clau, i una mica de llorer.

  • Quan és cuit, -basta 1/4 d'hora per la verdura i 10 m. pel peix, quan l'hi hàgim afegit-, ho colam i el feim bullir 10 m. més amb fulles de moraduix i, si ens hi agrada, d'herbasana; hi afegim un pols de pebre bo.

  • Es pot aprofitar el brou de peix que ens hagi sobrat de fer arròs, p.e., afegint-t'hi les herbes i el pebre bord.

  • Si ho volem fer amb brou de carn, no hi posam herbes.

  • Posam les llesques de pa dins un plat i hi anam tirant el brou bullint.

  • No s'hi han de posar moltes llesques, perquè inflen molt.