suquet de peix

 

 

 

 

El varem fer a Palma, pel febrer del 17. No sé si és molt ortodoxe, però sí molt bo i gens embafós

 

Ingredients

  • Peix de tall, si és consistent millor: Rap, mussola... També hi va bé lluç, però anant en compte que no es desfaci i esmicoli: 1 tallada per hom.

  • Gambes: 1 o 2 per hom, segons volguem.

  • Calamar: les tallades que hi vulguem per cada un, o bé 1 calamar petit.

  • Musclos i/o cloïsses.

  • Patata: Un parell de talls per hom, tallades a rodanxes d'un cm de gruix.

  • Ceba i tomàtiga ratllada, alls i juevert.

  • Unes cullerades de vi ranci, xeres o vi blanc.

  • Sal i pebre bo.

  • Una mica de pebre bord.

********

  • Aquest plat s'ha de fer dins una greixonera -de terra.

Com fer-ho

  • Fer net el peix i tallar-lo al nostre gust.

  • Obrir els musclos i cloïsses dins un cassó amb una mica d'aigua, una fulla de llorer i una cullerada de vi que hàgim triat.

  • Treure'ls una closca i reservar-los dins un plat cap per avall.

  • Tallar les cames de les gambes perquè no embrutin el plat. Si els volem pelar la cua, millor pels comensals.

                                   **********

  • Fregir a foc viu les patates, que agafin color.

  • Fregir a foc ben viu les gambes, molt ràpidament -mig minut;

  • Fregir també el calamar.

  • El peix de tall el podem fregir o no, segons el nostre gust.

                                   **********

 

  • Sofregir la ceba i la tomàtiga -fer un sofregit- a poc foc -durant uns 10 minuts- i amb compte que no es cremi gens.

  • Afegir al sofregit el vi blanc i fer-ho coure uns 10 minuts més, afegint-t'hi també part de l'aigua dels musclos i cloïsses. Afegir-hi la sal, el pebre bo i bord.

  • Un cop fet això, escampar les patates al fons i a damunt el peix, en l'ordre que vulguem. Millor que gambes i calamars quedin damunt.

  • Fer-ho fregir tot plegat uns 10 minutets i al final posar-hi l'all i el juevert capolat.

  • Per remanar i que no s'aferri gens s'ha de sacsetjar, no remenar-ho amb cullera o giradora.

***************

  • A menjar-lo corrents, que no se refredi!!!!