EspÓrrecs verds sobre pasta de fulls

 

 

             

 

Ingredients

  • 1 manat d'espÓrrecs; (calcular la quantitat segons els que sigueu)

  • 1 placa -o 2- de pasta de full congelada

  • Una mica de vermell d'ou per pintar la pasta

  • 1 bol de salsa holandesa (vegeu salses)

 

 

 

 

Com fer-ho

 

  • Bullir els espÓrrecs; que quedin cuits, per˛ no pastosos, una mica al dente.

  • Guardar-los dins un colador, perquŔ escorrin bÚ.

  • Xapar en dos trossos la placa de pasta de full: Un tros, que anirÓ a baix, ben rectangular i l'altra, que anirÓ al damunt d'aquest, tambÚ rectangular, per˛ una mica mÚs petit;

  • Al rectangle que ha d'anar al damunt li farem uns talls verticals, d'un cm. i mig, -com unes dents- a manera de adorno.

  • Posarem aquestes dues plaques de pasta de full a coure dins el forn.

  • La que va a baix, no ha d'inflar, per tant la punxarem amb un punxˇ i li posarem qualque pes al damunt. (Forquetes o culleres d'acer inoxidable. p.e.)

  • La que anirÓ al damunt, sÝ que ha d'inflar i perquŔ tengui bon color, la pintarem amb vermell d'ou.

  • Quan sˇn cuites, les reservam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Muntar el plat

 

  • Dins una palangana, posarem la placa de pasta de full que ha inflat manco.

  • Hi colĚlocarem els espÓrrecs, ben escorreguts, de travÚs, amb les puntes que sobresurtin una mica.

  • Al damunt hi posarem la salsa holandesa, sobre tot a les puntes; de salsa, que n'hi hagi.

  • Ho taparem amb l'altra peša de pasta, la dentada, que ha de tenir un bon coloret brillant.

  • Si ja s'ha refredat massa, ho podem encalentir uns minuts dins el forn.