Panades de pèsols

 

La recepta per la pasta és la mateixa que la de les panades de carn. Només varia el farcit, que és de pèsols.

 

 

 

Quina alegria, quan estudiàvem a Barcelona, que ens arribàs, per  La Expeditiva, una capsa de sabates plena de panades de pèsols pel meu cosí Javier i jo!!!   Les menjàvem amb autèntica devoció, ni que fos asseguts a un banc de Plaça de Catalunya. Convidàvem na Dolors, que, crec que des de llavors, ha tengut  i té  aquest gran amor a Mallorca.

 

 

 

Ingredients

Pasta:

  • Igual quantitat d'aigua, d'oli i de saïm. Afegint-hi una mica més d'aigua.

  • Sa farina que prengui, fins que quedi tan lligada que s'aguanti dreta sa pasta.

  • Vegeu més detalls a Panades.

Farcit:

  • Pèsols, S'ha de calcular la quantitat segons la pasta que hàgim fet i lo grosses que les vulguem; jo diria que unes dues cullerades soperes de pèsols, per panada.

  • Ceba tendra: 1 o 2, tallades petites.

  • Tomàtiga: 1 pelada, tallada i sense llavors.

  • Xulla i sobrassada: 2 ò 3 trossets per panada.

  • Oli, sal, pebre bo, pebre bord.

 

Com fer-ho

  • Els pèsols poden ser congelats i deixats descongelar a temperatura ambient i escorreguts, que perdin l'aigua. Els podem esclovellar, i són molt perfumats, però hi ha vegades que els que venen són d'una classe molt grossa i pellosa; en aquest cas, jo m'estim més els congelats superfins, encara a costa del perfum.

  • Posam els pèsols dins un bol.

  • Hi mesclam la ceba i la tomàtiga, tallades.

  • Ho trempam amb l'oli, la sal i els pebres (bo i bord).

  • Donam forma a la pasta i hi posam dedins la mescla trempada, en cru, al damunt els trossets de xulla i sobrassada i ho tapam amb pasta. Feim uns pessics ben fets i, si n'hem fetes de carn, assenyalam les de pèsols amb un pèsol damunt.