acompanyament d’ous frits o escalfats, per sopar |
De fet aquest plat és una variant de les típiques patates bullides per sopar, acompanyant qualsevol cosa: croquetes, raholes, carn arrebossada o bé ous frits o truita. Queda molt bo.
|
Ingredients
|
Com fer-ho
Si tenim pressa, els podem precuinar al microones.
|
Aquestes patates van molt bé per tenir-les fetes amb la pell, dins sa gelera, -com qui té això que ara en diuen un fons d'armari. Serà un fons de gelera. Si ja els tenim a punt, sense pelar, perquè no tornin negres ni s'assequin, amb molt poc temps poden preparar un bon acompanyament o fer una ensalada de patata. |
Ingredients i estris estris Quan vaig anar a Estocolm, amb el Comenius, l'any 2000, vaig veure com un punxonet molt mono: en venien per tot, de formes diverses, més adornats o menys, però el punxó era fins i tot a les botigues de souvenirs. Vaig demanar què era i, molt estranyats que no ho sabés, em varen explicar que era per punxar les patates i veure si éren cuites: Y, ¿cómo pruebas si están cocidas?,em va dir l'Ulff. Va ser una situació semblant a la que va viure na Maria a Belfast, quan li varen dir: Com ho fas sense una kettel? Me'n vaig comprar un ràpidament, la Inga me'n va enviar un altre, i, per Palma me'n he fet un amb un fildeferro. Va molt millor que punxar-les amb un ganivet, que els talla. Ingredients
|
Com fer-ho
Consell Segons l'àvia carnissera de Cal Nicot, de Castellterçol -100 anys- va bé fer-les al matí pel vespre: així queden ben compactes i es tallen bé. Ella diu que les talla petitetes i els sofregeix amb una mica de cansalada.
|
(És un plat que va molt bé, com a plat únic, per sopar)
Ingredients
|
Com fer-ho
Si tenim pressa, els podem precuinar al microones.
|
Aquí tenim el sopar de ca nostra per
excel·lència:
És sa, és fàcil, acompanya qualsevol cosa... ous frits, truita, croquetes, salsitxes, peix frit o bullit... Es tracta de bullir patates amb verdura i menjar-les trempades amb oli i sal... Si hi feim una vinagreta, millor que millor...
|
Ingredients
Altra verdura
Aquesta és la típica verdura bullida per sopar. Consell: Si hi posau verdura variada, convé no mesclar-la tota dins l'olla, ja que les coccions són diferents, i, si ho posam tot junt, podem fer una espècie de puré. S'ha de vigilar que no faci pasta i cada verdura quedi sencera i al seu punt: Podem mesclar patates amb qualsevol verdura, si és tota sola; si en mesclam un parell, convé posar dues olles o vigilar molt les coccions. |
Com fer-ho
* * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * *
|