Pepitòria

 

 

Ingredients

 

  • 1 pollo campero tallat a octaus

  • 1 ceba grossa

  • llorer

  • pebre bord

  • 3/4 alls

  • ametlles: una grapada

  • 1 tassó de vi blanc

  • 2 ous bullits

  • Sal, pebre bo i juevert

 

Aquesta recepta i aquest nom són mítics de la nostra generació: Quan als tebeos de la postguerra sortia un pobre que somiava menjar, sempre somiava ¡un pollo en pepitoria!

Jo, ni me podia imaginar què era, de tan exòtic que ho trobava!!!

I ton pare diu que com que ni se podia imaginar què era, això tan rar, llegia petitòria.

 

 

Com fer-ho

Es sofregeix dins una greixonera el campero a octaus, enfarinat.

Es treu de l'oli i s’hi posa la ceba que ja haurem triturat;  quan és rossa, el llorer i el pebre bord, una picada d’alls i ametles i un tassó de vi blanc.

Llavors s'hi torna a posar el pollastre, i es deixa que cogui 3/4 d'hora.

Per acabar, hi afegirem el vermells d’ou dur esmicolats, i el blanc  a trossets, amb una mica de juevert picat. Aquí hi ha una mica de discrepància: ton pare diu que sense juevert.