Pilota des

 bullit

 

Qui fa sa pilota a ca nostra?, -Ton pare!!!,...

... i, segons diu, jo no la faig bé, perquè no m'agrada. La veritat és que s'hi dedica, i la fa molt bona: Aquesta recepta és seva i l'heu de complementar amb la de les pilotes: és el mateix, però amb petites diferències que val la pena tenir en compte.

 

Ingredients

  • 100 g de carn capolada de vedella
  • 250 g de carn capolada de porc
  • 1 ou sencer
  • 2 cullerades de les de sopa, rases, de galeta picada
  • 1 tassó petit de llet (per inflar el pa)
  • 1/2 tassó petit de vi sec (xeres, montilla...)
  • 1 manadet de julivert
  • Sal i pebre bo, abundants

Com fer-ho

  • Dins un bol escampau la carn. Hi posau pel damunt la galeta picada, una mica arreplegada; al damunt, la llet i el vi sec, perquè se'l vagi bevent.
  • Ho trempau amb la sal i el pebre, hi afegiu l'ou, i ho deixau reposar 1/4 d'hora.
  • Desprès ho mesclau bé tot amb la mà i feis una pilota allargada, en forma d'ou.
  • Quan faltin 20mn. perquè tots els ingredients del bullit siguin cuits, i el brou bulli, hi tirau la pilota, sense por a què es desfaci. No l'enfarineu, com diu molta gent, perquè és innecessari del tot, i fa el brou brut. (Pap dixit)