Tumbet

 

 

Oh!!! Un tumbetet!!! Ja no hi ha res millor!!! Quan cap el juny comença a haver-hi per les botigues, pebres i albergínies, m'agafa un no sé què, i he de fer un tumbet!!!: El 1r. de la temporada!!!

 

Ingredients

Necessitam una greixonera de fang

 

Pel càlcul dels ingredients podem comptar:

  • 1 patata mitjana per hom.

  • 1 albergínia grosseta per 2.

  • 2 pebres verds, no molt grossos, per hom.

Convé que tot estigui equilibrat, per tant, ho mesuram amb un plat, que quedi igualat; s'ha de dir, però, que els pebres sempre curtegen.

El tumbet ha de quedar una mica oliós; res de posar les coses frites damunt paper absorbent, que ara està tan de moda

  • Patates.

  • Albergínies.

  • Pebres verds, els més clars de color possible. Si sou a Mallorca, dels mallorquins ben llisos, res d'aquests llargs i torts.

  • Salsa de tomàtiga, o tomàtigues per fer-ne. N'hi ha d'haver prou quantitat per cobrir-ho tot, però no ha de nedar en salsa.

  • Oli abundant per fregir.

  • 2 alls sencers.

 

Com fer-ho

  • Pelam les patates i les tallam a rodanxes del gruix de mig cm. o una micona menys. Els rentam per treure el midó.

  • Tallam les albergínies també a rodanxes, una mica més gruixades que les patates. Les deixam amb sal per damunt, com a mínim 15 m, desprès les passam per aigua i les escorrem bé.

  • Trossejam els pebres, a quadrats grossets, anant alerta que no hi quedin llavors.

  • Preparam una pella amb l'oli i hi fregim les patates. Quan són cuites les posam, ben escampades, dins la greixonera.

  • Seguim fregint les albergínies, dins el mateix oli que ha quedat de les patates, no les posam amuntegades, sinó ben escampades a dins la pella per poder-les girar quan són rosses.

  • Les anam traient i posant damunt les patates ja fregides.

  • Dins el mateix oli hi tiram els alls amb els pebres ben escorreguts. Els fregim, i en estar, els tiram damunt l'albergínia.

  • Dins el mateix oli, que ha anat agafant tots els gustos, hi coem la salsa de tomàtiga, i, en ésser cuita la tiram per damunt tota la fritura.

  • És millor deixar-ho reposar un parell d'horetes i encalentir-ho una mica al forn.

 

El tumbet ha d'estar tapat de salsa, però no n'hi ha d'haver massa: Al damunt més espessa i abaix molt oliosa