Verdures a la planxa

 

 

Aquest plat és relativament modern. Fa un parell d’anys varen començar a donar-ne als restaurants: Me pareix que sa primera vegada que en vaig menjat va a ser a una pizzeria de Palma, Ca’n Pelut, -nom molt bo per una pizzeria- del passeig marítim, un vespre de sopar amb ses meves amigues sagrat-corines. El nom que li donen és parrillada de verdures.

 

 

 

Ingredients

  • Verdures variades, fonamentalment:

  • Cebes a rodanxes

  • Albergínia a rodanxes o a tires planes

  • Carabassó, de la mateixa manera

  • Pebre vermell i verd, xapat per la meitat

  • Porro, a talls d’uns 10 cm. xapat per la meitat

  • Espŕrrecs verds o blancs, millor verds, tallats fins on són menjables

  • Tomŕtiga, xapada pel  mig, horitzontalment

  • Endívia, per la mitad

  • Qualque cosa més?

  • Si se vos acut, sí. I també n'hi podem posar qualcuna menys.

 

 

Com fer-ho

  • Rentam bé les verdures; l’albergínia la deixam una ˝ hora amb sal i desprčs en remull una estoneta, com sempre.

  • Els tallam tal com les volem, a fi de tenir-ho tot preparat abans de començar. 

  • Ho salpebram i oliam, damunt una planxa ben calenta començam a posar-les fins que siguin cuites, una mica al dente. En acabar, els regam amb oli una altra vegada.

  • Truquillo: Per estar ben segurs que quedin ben cuites, daurades i no cremades, va molt bé precuinar-les al microones. El toc final, a la planxa: No falla!!! 

  • Els podem servir totes soles o bé amb salsa romesco